Senior SEO Specialist – Tillsatt

TILLSATT

Dustin växer och vi söker nu en SEO Specialist till vårt E-commerce team. Vill du ha kul på jobbet tillsammans med engagerade och skarpa kollegor i en stimulerande arbetsmiljö? Har du erfarenhet av sökmotoroptimering på större sajter och nu vill driva utvecklingen av SEO arbetet för Nordens största e-handlare? Brinner du för att sprida ditt expertisområde och arbeta korsfunktionellt? Då är det här rollen för dig!

Om rollen:
I rollen som SEO Specialist hos Dustin kommer du att ansvara för synlighet, trafik och omsättning från organiskt sök för Dustins samtliga marknader – Sverige, Danmark, Norge, Finland och Nederländerna. Ditt arbete kommer innebära både ett övergripande strategiskt ansvar samtidigt som du är aktiv i att genomföra och implementera fungerande långsiktiga lösningar. Din roll innebär mycket interaktion med både utvecklare, produktansvariga, stakeholders från olika delar av organisationen såväl som med externa leverantörer.

Som SEO-specialist kommer du vara en del av vårt site optimeringsteam som består av produktägare, UX-designers, webbanalytiker och konverteringsspecialist. Vi är en del inom Dustins växande E-commerceavdelning. Där även digital design och kanalspecialister arbetar. Vi är en organisation som präglas av kamratskap, ansvarstagande och nyfikenhet och som gemensamt arbetar mot Dustins tillväxtmål genom att sätta kunden och kundupplevelsen i fokus.

Arbetsuppgifter:

  • Analysera, strukturera och implementera SEO-lösningar, arbeta är både övergripande men också hands-on.
  • Följa upp, analyser och leverera enligt uppsatta mål på försäljning i SEO-kanalen och ansvara för kanalens budget.
  • Agera ambassadör kring SEO då det finns ett stort intresse och vilja att veta mer internt.

Vi söker dig som:

  • Har några års erfarenhet inom SEO, gärna på större bolag.
  • Har erfarenhet inom alla delar av SEO från analys till implementering (teknisk SEO, innehåll, länkar)
  • Har erfarenhet av olika SEO-verktyg såsom rankingverktyg (t.ex. Searchmetrics, BrightEdge, AWR eller liknande), spindlingsverktyg (t.ex. DeepCrawl, Botify, Screaming Frog eller liknande) och Googles egna verktyg (Google Analytics, Search Console, PageSpeed Insights, etc.).
  • Har erfarenhet av en större organisation med många kontaktytor.
  • Är analytisk och målinriktad samt har ett strukturerat och organiserat arbetssätt.
  • Har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska

Varför jobba här: 
Dustin erbjuder dig en spännande framtid på en arbetsplats som är inspirerande och fartfylld. Här har du möjlighet att kombinera ett utvecklande arbete med familjeliv i en trygg anställning med kollektivavtal och bra förmåner. Våra värderingar präglar vår arbetsplats och vi strävar efter att hållbarhet och mångfald ska vara en integrerad del av våra processer och genomsyra hela företaget. Vi har det roligt och jobbar tillsammans för att driva Dustin framåt och vi vill att du utvecklas med oss.

Placering: Nacka Strand, Stockholm
Startdatum: Så snart som möjligt
Anställningstyp: Heltid, tillsvidare
Kontaktperson: Salina Fall, BrainGap
salina@braingap.se, 070 442 10 24